از دوره ايلخانی و پس از آن روی تمامی سنگ قبرها را تزیین می کردند؛ تزیینات و نقش و نگارهای روی سنگ قبرها با توجه به شغل متوفی بود. یکی از انواع تزیینات این سنگ قبرها به شکل شیر بود که به شیرسنگی معروف بود، شیر سنگی یا بردشیر، تندیسهایی از جنس سنگ بوده، که نماد شجاعت و دلاوری بودند و آن را بر سر قبر افرادی می گذاشتند که شجاعت خود را نشان دهند یا جان خود را فدا کنند مانند سرداران و دلاوران جنگی یعنی وقتي پهلوان يا جنگجويي می مرد، بر روی مزارش سنگ قبر معمولي نمي گذاشتند؛ شير سنگي يا قوچ سنگی تراشيده را به عنوان سنگ قبر بر سر مزار او قرار می دادند که نشانگر آن بود كه اين فرد انسانی پهلوان و قدرتمند بوده است.
هنوز هم در مناطق بختیاری نشین ها شیرهای سنگی برای گذاشتن بر سر قبرها ساخته می شود اما دیگر این شیرها شبیه بردشیرها نیستند. شیرسنگی های جدید از جنس گرانیت و مرمر و سنگهای آهنگی صنعتی تراشیده میشوند و بیشتر شبیه شیرهای رومی ساخته می شود.
این شیرسنگی توسط هنرمندان گروه هنری دستان با توجه به بردشیرهایی که بر سر مقبره دلاوران دوران ایلخانی قرار داده می شد از جنس سفال با پخت 850 درجه و لعاب فیروزه ای در پخت 950 درجه باز آفرینی شده است.
مشخصات | |
طول *عرض * ارتفاع (سانتی متر) | 53 *18*30 |
محصولات مرتبط
برچسب ها: شیر سنگی, مجسمه شیر سنگی سفالی